تلسکوپ های دابسونی ایپتک

تلسکوپ به عنوان اصلی ترین ابزار در علم ستاره شناسی شناخته می شود که با بهره گیری از انواع خاصی از آیینه ها و یا عدسی ها در چیدمانی ویژه پرتوهایی که از اعماق فضا به تلسکوپ می رسند را کانونی می کند.

این پرتوهای جمع آوری شده به دلیل آنکه از فاصله های بسیار دور نسبت به سیاره زمین سفر طولانی خود را آغاز کرده و پس از عبور از موانع و فیلترهای طبیعی همچون غبارها و گازهای کیهانی و یا جو زمین بدست آمده اند، ارزش بسیار زیادی دارند؛ چراکه اخترشناسان با مطالعه و تحقیق بر روی همین پرتوهای نوری می توانند پی به ماهیت ستارگان، کهکشان ها و چگونگی روند پیدایش و تکامل کیهان برده و بطور کلی پرده از ناشناخته های جهان هستی بردارند.

از نگاهی دیگر، تلسکوپ های با ابعاد کوچک در زمینه ی آموزش و جذب علاقه مندان به دنیای شگفت انگیز نجوم و همچنین عکاسی از زیبایی های آسمان شب و اجرام سماوی کاربرد وسیعی پیدا کرده اند.

خوشبختانه نجوم آماتوری در کشور ایران در چندین سال اخیر در مقایسه با کشورهای دیگر بخصوص کشورهای پیشرفته جهان از رشد خوبی برخوردار گشته که موجب افزایش تقاضا و رونق بازار تجهیزات و ابزارهای نجومی به ویژه تلسکوپ در کشور شده است!

ولی به دلیل آنکه تقریبا هیچ کدام از تجهیزات نجومی و اپتیکی مرتبط در ایران ساخته نمی شود تاکنون تامین این اقلام از راه واردات صورت گرفته است!

گروه فنی مهندسی ایپتک در راستای رونق تولید ملی و با تکیه بر توانایی ها و تجربیات خود در زمینه ی طراحی، ساخت و مهندسی معکوس برخی ادوات نجومی، در سال 1394 اقدام به ساخت صنعتی یک نمونه تلسکوپ بازتابی موسوم به دابسونی نمود. این تلسکوپ دارای تمامی پارامترهای فنی یک تلسکوپ استاندارد بوده و طراحی آن تا حد ممکن بدون الگو برداری از نمونه های خارجی صورت گرفته است.

شرکت ایپتک بر آن است تا در آینده ای نزدیک تولید انبوه این نوع از تلسکوپ ها را به عنوان اولین تلسکوپ بومی تمام ایرانی آغاز نماید…

همچنین گروه فنی مهندسی ایپتک چندیست با مطالعه و تحقیق در زمینه ی آرایه های اپتیکی مجتمع و همچنین مقرهای بزرگ فوق پیشرفته تلسکوپ ها در صدد دانش افزایی و بومی سازی روش ها و فرآیندها در این حیطه می باشد تا در صورت فراهم سازی بستر مناسب و اعلام نیاز مراکز علمی و تحقیقاتی کشور، ایپتک نیز بتواند سهمی در قطع وابستگی به کشورهای بیگانه ایفا کند.

تصاویر