امروزه با توجه به پیشرفت و گسترش مجامع شهری و افزایش روز افزون مصرف انرژی، استفاده از انرژی های فسیلی با توجه به منابع تجدیدناپذیر آنها در کنار مشکلات زیست محیطی ناشی از آنها تبدیل به یک بحران شده است. از این رو اقبال جهانی برای استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر روز به روز در حال افزایش است. نیروگاه های خورشیدی و بادی از جمله مهم ترین و در دسترس ترین نوع منابع انرژی تجدیدپذیر برای تولید نیروی برق میباشند. از چند سال گذشته تا کنون، در کشور ما نیز به طور محدود استفاده از این منابع آغاز شده است.
اساسی ترین شرط احداث نیروگاه بادی، وجود باد غالب پایدار در یک منطقه با محدوده ی سرعت 4 تا 14 متر بر ثانیه می باشد. برای تولید برق در مقیاس های چند صد کیلووات تا چندین مگاوات، توربین های ملخی (محور افقی) گزینه ی بسیار مناسبی می باشد. برای افزایش بهره وری در این مدل نیروگاه ها، غالبا از مجموعه ای از توربین ها با تعداد زیاد در یک منطقه ی وسیع خارج از شهر استفاده می شود. احداث و حتی تعمیر و نگهداری این قبیل نیروگاه ها نیازمند تخصیص بودجه های کلان و صرف هزینه های سرسام آور است. از سوی دیگر، جهت تولید انرژی پاک در محیط شهری و در مقیاس های کوچک تر، می توان از نوع دیگری از توربین های بادی موسوم به سیکلوئیدی استفاده نمود که به طور خاص برای به کارگیری در این محیط طراحی و توسعه داده شده اند و توان تولیدی در حدود 1 تا 10 کیلووات را دارند.
جهت و شدت جریان باد، برخلاف محیط های خارج شهر، در فضای شهری داثما دچار تغییر و نوسان می شود. بنابراین این نوع توربین، به دلیل شکل هندسی پره های آن به خوبی با این شرایط مطابقت دارد و قادر است با وزش باد در جهات مختلف و محدوده ی سرعت وسیع تر تولید انرژی کند. همچنین، هزینه ی ساخت، تعمیر و نگهداری این مدل توربین ها به نسبت توربین های ملخی به مراتب کمتر است.